Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 iulie 2007

AZMA a la JENYK

INGREDIENTE;

-2 cani de faina integrala
-2 cani de tarate
-un varf de lingurita de sare
-1 cana 1/2 apa calduta[aprox.]


-MOD DE PREPARARE;


Se pun intr-un lighean faina integrala, taratele si sarea.

Se toarna apa calduta ,putin cate putin,pana ce se formeaza un aluat!
Consistenta la coca,trebuie sa fie identica cu a unei paini obisnuite.


Iata!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nu se lasa la dospit!
Se unge tava in care urmeaza sa se coaca azma,cu putin ulei de masline.
Se rastoarna aluatul si se preseaza cu mana, pana ce rezulta o turtita de grosimea unui deget.
Apoi,se unge suprafata ei, cu rosii decojite sau cu putin bulion ,desfacut cu putina apa.
Se treseaza linii cu furculita si se impunge aluatul ici- colo, pentru a se coace in interior!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Se lasa la foc mic,circa 30-40minute, cuptorul incins in prealabil.

Rumenita!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Sectiune!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket