Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 4 martie 2008

PRAJITURA TURNATA CU CIRESE ''mico''








ALUAT;

- checul meu cu iaurt




INGREDIENTE;

-(1 cana=250ml.):
- 1 cana iaurt (eu am pus 0,1 grasimi, dar merge si normal)
- 1/2cana fructoza
- 3 cani faina (1si1/2 cana faina integrala de grau, 1 cana tarata de grau, 1/2 cana faina de gluten)
- 1/2 cana ulei
- 3 oua
- 1 pachetel praf de copt dr. oetker amestecat in faina
- coaja rasa de lamiae, 1/2 fiola esenta vanilie
- 500 g cirese dezghetate si scurse


PREPARARE;


se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca 2 minute
- se adauga ciresele, se pune pasta intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt daca nu e din teflon
- se coace la foc mic 50 minute












Se coace la foc mic 50 minute.







Sectiune



TARTA cu CIRESE ''mico''







ALUAT;




250 gr. faina integrala+tarate (in volume egale) sau alta faina conforma ( soia, nauit etc)
1/2plic praf de copt amestecat cu faina
100ml gr. ulei
4 linguri apa calda
3 lg. rase fructoza
1/2 fiola esenta vanilie
1 ou


METODA DE PREPARARE;



Se amesteca toate, rezulta un bulgare sfaramicios care se intinde cu mana in tava de copt (a mea este din Teflon, diam=26cm la partea inferioara)
Se inteapa din loc in loc cu furculita
Se coace 10min



CREMA;


375g branza de vaci (eu am pus quark de 0,2%grasimi)
3 oua
3 lg. rase fructoza
coaja rasa de lamaie, esenta vanilie
aprox. 500g cirese scoase din congelator din timp, scurse si cam 3/4 din ele tavalite prin 2 linguri faina, ca sa nu se lase la fund. Restul se pun deasupra pentru décor.
Toate se amesteca, se toarna peste tarta coapta, se adauga deasupra ciresele ramase si se mai coace 30min
Se poate pudra cu fructoza








Se poate face si cu o crema fiarta si racita si fructe crude +jeleu pe deasupra



Sectiune;