Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 ianuarie 2008

IAHNIE DE FASOLE PESTRITA [DE POST ] ''jenyk''




INGREDIENTE
;
fasole pestrita,
-ceapa,ardei grasi[rosu si verde],pasta tomat[suc de rosii],condimente,usturoi,sare,piper,tarhon,busuioc,foi de dafin,patrunjel.









METODA DE PREPARARE



Fasolea se inmoaie in apa rece de cu seara si a doua zi se pune la fiert.
Dupa ce a clocotit cateva minute ,se spumuieste si se arunca prima fiertura .Se pune din nou pe foc, in apa fierbinte.
Cand e aproape fiarta,se arunca in oala 1-2 foi de dafin,sare,piper si condimente.


Separat,se infierbanta uleiul de masline,in cratita de gatit.




Se caleste ceapa cu putina apa.






Se adauga ardeii tocati si se lasa sub capac pana se inmoaie legumele.




Urmeaza pasta tomata desfacuta cu putina apa.





Se desarta boabele de fasole fierte in prealabil, separat si se acopera de zeama ramasa dupa fierbere.








Pentru cateva minute lasam sa fiarba impreuna,dupa care la final,punem ustoroiul pisat sau tocat marunt.








Se decoreaza cu ierburi aromatice sau patrunjel proaspat tocat.






La final arata cam asa!







Buna de servit, langa mini-ardeiashi iuti!






PASTRAV LA CUPTOR ''jenyk''







INGREDIENTE


pastrav,ceapa,condimente[busuioc,praf de ghimbir],sare,piper alb,ulei de masline.





METODA DE PREPARARE;


Pastravul fiind dezosat,a fost nevoie decat sa-l spal si sa-l condimentez.
I-am dat in interior cu un praf de sare si piper.Apoi,l-am frecat dupa gust cu condimente.
Asezat in tava, langa cateva cepe crestate in patru si stopit cu putin ulei de masline.
Se da la cuptor ,la foc mediu.




Spre final,se acopera cu mujdei de usturoi si se mai lasa cateva minutele, in cuptor.







Gata de servit!
Pofta buna!