Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 12 octombrie 2007

CIORBITA DE LEGUME ''jenyk''



Ingrediente;ceapa uscata[verde,praz],1 morcov,1patrunjel,gogosari,ardei gras,dovlecei,fasole verde,tije de telina,rosii,oua,patrunjel

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi.
Se pun intr-o oala pe foc,in apa rece[cu exceptia rosiilor si a pastailor].Când legumele sint aproape fierte ,se adauga rosiile pasate[bulion,zarzavat pt.ciorba] si fasolica verde. Se potriveste de sare si piper.
Se bat 2 oua bine si se arunca in ciorbita.Se inchide focul si se presara patrunjel proaspat.

CIORBITA DE FASOLE ROSIE CU AFUMATURA ''JENYK''

Metoda de preparare;






Se pun boabele de fasole intr-un castron cu apa rece si se lasa la inmuiat,peste noapte.Inainte de a prepara,fasolea se spala si se scurge.




Se pune la fiert intr-o oala mare si se acopera cu apa rece.Dupa ce a clocotit cca. 1h.se scurge de apa si se continua fierberea ,in apa fiarta.Atentie!Nu apa rece pt.ca ,intareste bobul de fasole!
Se adauga ceapa tocata,ardei gras,gogosar,codite de patrunjel,tije de telina si costita afumata, taiata felii.






Se lasa sa fiarba la foc mic.



Dupa ce s-au inmuiat boabele, se adauga rosiile pasate[bulion].Se potriveste de sare,piper,cimbru,tarhon uscat si la sfarsit patrunjel,leustean proaspat.


Pofta buna!