Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 13 februarie 2008

PASTRAV LA CUPTOR ,ASTERNUT PE SARE ''jenyk''











INGREDIENTE;


pastrav,sare grunjoasa,piper alb,plante aromatice












METODA DE PREPARARE;



Pastravul dezosat si spalat ,se condimenteaza si sareaza dupa gust pe interior.









Se pune in tava ,pe un pat de sare grunjoasa si se acopera cu un strat de mustar Dijon,peste el.





Se da la foc potrivit,incins in prealabil,pentru cca 1/2 h.,dupa care se desprinde cu grija,intorcandu-se si pe cealalta parte.








Se mai tine inca o jumatate de ora la cuptor si se scoate cu o spatula din tava,cat timp e fierbinte.







Alaturi de legume,constituie o masa delicioasa pentru cina!
Pofta buna!




PUI PE PAT DE SARE ''nadina''










INGREDIENTE;



sare ,un pui,mustar Dijon.






METODA DE PREPARARE;


Pui sare de muraturi in tava, cat sa acopere toata suprafata, manjesti tot puiul cu mustar, de care vrei tu, il asezi in tava si tusti la cuptor, la foc moderat, sa nu se rumeneasca prea tare din prima.









Il lasi pana vezi ca e facut pe o parte, apoi il intorci, chiar daca s-a lipit partea de jos de sarea din tava.








El o sa-si ia din sare si mustar exact cat are nevoie si cand il papati nu mai e nevoie sa-i puneti nimic pe el, e asa de bun la gust. Il puneti langa legume si gata masa. Pofta buna!!!