Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 octombrie 2008

GOGASARI IN OTET ``a la jenyk``




INGREDIENTE
5-7 kg.gogosari,2litri otet de 9 grade(neaparat, cel cu cocosul pe sticla!),6 linguri sare,piper,foi de dafin,boabe de mustar,800 g.fructoza,usturoi,hrean,vracute de visin.

CONSERVAREA

Se aleg gogosarii rosii si proaspeti,se golesc de seminte si se taie in jumatati sau sferturi. Se lasa sa se scurga cu gura in jos ,intr-un vas.


Otetul,fructoza,sarea,foile de dafin,boabele de piper si mustar se pun la fiert.








Dupa ce au dat in clocot,se micsoreaza flacara si se scufunda pe rand ,cativa gogosari in oala(cat cuprinde lichidul),pret de cateva minutele(1-2min).




Se scot din oala si se scurg bine de zeama.
Se pun intr-un lighean acoperit, cu un capac pana se racesc.







Se repeta operatiunea,punand altii in lichidul clocotit!
In borcan ii aranjezi dupa cum iti place..
Eu am pus pe fund cracute de visin,jumatatile de gogosari bagati unii intr-altii ca sa-mi incapa mai multi,printre ei usturoi,buchetele de conopida,tije de hrean.....si tot asa.
Dupa ce toti au fost asezati in borcane,deasupra lor, in forma de cruce,se pun tije de hrean , ca sa-i mentina scufundati .Torni lichidul usor racit peste ei,legi cu celofan dublat si hop ,cu ei in camara.