Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 19 octombrie 2008

DIFERITE SOSURI........

Sosul Bechamel:

Este un sos alb, folosit mai ales ca baza pentru prepararea altor sosuri (se inscrie intre cele cinci sosuri-mama ale bucatariei franceze, din care, zice-se, deriva toate celelalte). Ingredientele sale principale sunt laptele, faina si untul. Se foloseste ca ingredient principal in mai multe tipuri de lasagna.

Sosul de soia:

Inventat de chinezi,este un sos fermentat, preparat din boabe de soia, grau, apa si sare.

Sosul Pesto;

Este un sos apartinand bucatarii italiene. Pesto alla genovese (varietatea cea mai raspandita) contine busuioc genovez, sare, usturoi, ulei de masline, muguri de pin si branza (cel mai adesea parmezan). Se foloseste mai ales in prepararea spaghetelor.

Sosul Arrabiata;

este tot un sos italienesc,dar iute,se foloseste mai ales in spaghetele Arrabiata,(arrabiata in limba italiana inseamna "turbat"), avand ca ingrediente principale: usturoi, rosii, busuioc, chiili rosu si ulei de masline.


Sosul Worcestershire:


Isi are obarsia in Marea Britanie, drepturi asupra retetei avand in prezent firma Heinz. Ingredientele sale principale sunt otetul, ansoa, ceapa, usturoiul, diverse condimente. Este folosit adesea ca ingredient pentru salata Cezar.

Sosul tartar;


Cu toate ca in traducere libera ar insemna sos tataresc, el a fost inventat totusi de francezi, din simplul motiv ca ei aveau mai mult timp pentru inventat sosuri decat tatarii. Este un sos pe baza de maioneza, la care se adauga castraveti murati taiati fin, capere si ceapa. Foarte asemanator acestuia este si sosul Remoulade

Sosul Tzatziki;



Este un fel de mancare grecesc, destul de incert. Poate fi folosit si ca aperitiv, si ca sos. Se prepara din iaurt, la care se adauga castraveti proaspeti, usturoi si, cateodata, ulei de masline. Se serveste intotdeauna rece.