Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 iulie 2007

COZONAC MONTI CU CACAO SI NUCA ''a la mico''






Cozonac Monti cu cacao si nuca 500 g faina (350 g faina integrala de grau, 100 g tarate de grau, 50 g faina de gluten) 200 ml lapte 2 galbenusuri + un ou întreg 150 g unt + ulei (100 g unt + 50 ml ulei) 175 g zahar (150 g fructoza pt aluat si dupa gust la umpluturi)) 40 g drojdie proaspata 50 g stafide + 1 lingurita rom (nu esenta) (coacaze sau caise deshidratate in loc de stafide) esenta vanilie, coaja de lamâie si de portocala .
PENTRU UMPLUTURA CU CACAO : 2 linguri de cacao + 4 linguri de fructoza se amesteca bine ; se pune o lingura si jumatate pe fiecare foaie de aluat. Pentru cea de nuca : se bat spuma 2 albusuri, se adauga 80 g fructoza si 1 lingurita rom (nu esenta) si se bate din nou pâna se întareste la loc ; se adauga 200 g nuci macinate si se amesteca usor cu telul. Se pun mici gramajioare pe aluat care se întind uniform pe toata foaia.
PENTRU UMPLUTURA CU BRANZA DULCE;

La fel ca mai sus,numai ca in loc de nuci se pun 250 g branza de vaci 0,1%grasime si un pumn de coacaze uscate.In loc de albusuri ,la umpluturi se poate pune putin lapte o lingura de faina(integrala si tarate,bineinteles).

METODA DE PREPARARE;


În laptele încalzit se pune fructoza si se amesteca pâna se topeste. Se adauga esenta de vanilie si cojile de lamâie si portocala iar la urma drojdia de bere. Ouale se bat usor si se presara cu un praf de sare. Peste coacaze se pune lingurita de rom si se amesteca ca acestea sa fie impregnate. Untul si uleiul amestecate se pun la moi pâna când se încalzesc si se topeste untul. În masina de facut pâine (sau in ligheanul de framantat) se pun laptele, ouale si faina. Se programeaza pe dought si în timp ce ingredientele sânt amestecate (deci înainte sa înceapa sa framânte) se toarna putin câte putin untul si uleiul. Cam cu 7-8 minute înainte de terminarea programului se adauga fructele deshidratate. Când framântatul s-a terminat se scoate aluatul si se pune într-un vas la crescut (la cald) pentru 1 ora. Dupa ce a fost umplut se mai lasa la crescut în formele unse cu unts 30-40 minute. Se unge cu ou înainte de a-l pune la copt. Se coace (cuptor preînclazit) la 350 F sau 175C pentru aprox. 30-35 minute. Se lasa 10 minute în forma si apoi se scot. Eu am umplut unul cu crema de nuca si cacao si al doilea cu branza dulce.

PIZZA FARA BLAT a la JENIK

INGREDIENTE;
oua,cascaval,piept de pui dezosat ,fiert si taiat marunt,ardei gras,ciupercute,rosii,sare ,piper,oregano,busuioc
Mod de preparare;

Se bat bine ouale cu mixeru cu sare si putin piper.Se adauga bucatile de pui fierte si tocate marunt,ciupercile,ardeiul gras,oregano si busuioc.
Se unge cu putin ulei de masline,tava pt.pizza din teflon si se rastoarna compozitia de mai sus.
Apoi,se feliaza o rosie si se pune peste pizza.Se rade cascaval si se da la cuptorul incalzit in prealabil ,pentru 30 minute.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dupa ce s-a rumenit,se scoate din cuptor si se rastoarna intr-o farfurie[fund de lemn]
Se serveste calda sau rece.



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





























































































CHIFTELUTE DIN TON hungryeyes_ds




Piftelute de ton : o conserva de ton bucati in apa, zdrobit cu furculita, 1 ou, ceapa taiata marunt, usturoi pisat, putin ulei de masline si faina de soia ca sa se incorporeze. Au iesit 4 piftele, le-am pus in cuptor si le-am lasat vreo 2o-25min si apoi le-am mancat cu mustar si salata FFFFFFF bune.
Se pot servi alaturi de o salata de varza si rosii.

PAINEA MONTI[painea noastra cea de toate zilele]





Painea care e in poza de mai sus, e facuta exclusiv din faina integrala, apa si drojdie. Nu am facut-o cu mana pt ca am un robotel de bucatarie care face tot procesul ( de la framanatare la coacere) dar sigur poate fi facuta si cu mana. Fetele Monti au postat o reteta de paine si o s-o adaug si eu aici, poate iti foloseste: Paine Monti (painea noastra cea de toate zilele (valabila pentru ambele diete - Monti si Scarsdale) 1 cana de apa calda (250 ml) 1 lingura drojdie uscata 1 ingurita de sare 1/2 lingurita otet de mere 2 1/4 cani faina de grau integrala o forma de cozonac Turnati apa in castron, presarati drojdia uscata peste apa si lasati-o pana se dizolva, cam cinci minute. Adaugati sarea si otetul. Amestecati bine, pe urma adaugati treptat faina. Amestecati incet pana cand aluatul se intareste si nu se mai lipeste de castron (puteti folosi un mixer). Presarati putina faina pe planseta si puneti aluatul pe ea. Framantati-l bine (cam 5 minute) pana devine elastic. Folositi o forma de paine din Teflon, ca sa nu lipeasca. Puneti aluatul in forma. Acoperiti-l cu un servet si tineti-l sa dospeasca intr-un loc cald,, pana acnd aluatul ajunge la marginea formei (cam 1-2 ore). Incingeti cuptorul la 165 C (330F), puneti painea la cuptor si lasati-o cam 1 ora, pana capata o culoare frumoasa rumena. Painea coapta in casa este mai densa decat cea cumparata din comert, deci pentru a o praji trebuie taiata in felii foarte subtiri. Se pastreaza in frigider.

VANATA LA CUPTOR IN STRATURI hungryeyes_ds




O vanata la cuptor, facuta asa: felii taiate ( sarate si scurse in prealabil ca sa scapam de amareala ei)intre care punem pe straturi rosii, ardei si cascaval ( cine vrea si ciuperci, ceapa, etc)...30 minute la cuptor si e gata .

CLATITE hungryeyes_ds


Amestec fulgi de ovaz cu apa ( apa trece putin peste cantitatea de ovaz, ca sa nu fie nici prea moale, nici prea tare) si ii fac putin cu blenderul ca sa se marunteasca mai bine fulgii si sa se faca o compozitie destul de cremoasa si "legata" ( cu alte feluri de fulgi nu merge, astia se leaga cel mai bine). Astfel, pun cantitatea asta in tigaia incinsa, fara ulei. Iese o clatita GROASA ( mai mult nici nu-ti trebuie ca e satios), o lasi sa se faca pe o parte si apoi o intorci si pe cealalta. Cand e gata, o pui pe o farfurie si pe jumatate din ea, pui ce vrei tu, Monti sa fie si sa mearga cu glucide Eu de fiecare data pun altceva in ea, ca de exemplu: azi dim., am calit niste mere cu scortisoara...si le-am pus in clatita....sau, pun branza de vaci cu 0% si peste( sau amestacata cu branza), dulceata facuta pe loc ( am prune, caise, cirese in lada si fac rapid o dulceata din ele ; le pun pe foc si le las sa fiarba putin in suc propriu - iasa TARE buna si nu mai trebuie indulcitori sau fructoza)....garantez ca iasa TAREEEE bune clatitele