Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 noiembrie 2007

SALATA DE NAUT CU TON ''a la jenyk''







INGREDIENTE;;

naut,ton maruntit,praz,masline,oua fierte,gogosari si castraveti acriti,sare,piper,ulei extravirgin de masline,ierburi italiene,zeama de lamaie.



METODA DE PREPARARE;

Se lasa nautul de cu seara la inmuiat,acoperit de apa rece .Pana dimineata veti observa ca,isi dubleaza volumul,se va umfla!
Asadar,a doua zi se va pune la fiert,tot in apa rece/Dupa 1 h de clocotit,se arunca apa si se va continua fierberea, in apa clocotita,ca sa nu se intareasca bobul!.
Am fiert de multe ori naut,dar de data aceasta, mi-a fost dat sa fierb foarte mult timp si sa fie gata inmuiat ,dupa vreo 4 h.jumatate!De vina poate sa fie si recolta mult prea veche din anul respectiv.
Important e sa incercati daca se striveste usor, bobul intre degete.Daca da,e semn ca-i FIERT destul !
Se lasa la scurs in sita si se pune intr-un castron pentru preparare.
Se adauga prazul tocat rondele si mazarea bine scursa,din conserva[Bonduelle]
Tonu' maruntit,presat si scurs din sita..
Ouale tari, fierte si feliate..
Castraveciorii tocati si scursi de zeama..
Gogosarii taiati julienne ,storsi si ei...
Urmeaza,maslinele dupa ce au fost fierte 1/2 h.separat,
Sare si piper ,dupa gust,ierburi italiene,uleiul de masline si zeama de lamaie.
Se amesteca usor cu lingura, de jos in sus,rotind castronul!
Se da la rece!



Serviti cu incredere!

Pofta buna!