Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 16 octombrie 2008

CASTRAVETI IN SARAMURA ``a la jenyk``













INGREDIENTE;


castraveti mici si subtirei,sare,piper[boabe],semi nte de mustar,hrean,frunze de visin,frunze de telina,cracute de marar uscate,cativa catei de usturoi.

MOD DE PREPARARE;


Se aleg castravetii, se spala si se taie cate putin din ambele capete(optional!).




Se pune apa la fiert[fara sare] si cand a dat intr-un clocot, se toarna peste castraveciorii lasati intr-un vas acoprit,asteptand sa se raceasca apa .Aceasta operatiune se repeta pt.a iesi amareala din castraveciori si pt.a avea un gust mai bun!






Procesul final e ca, se pune din nou apa la fiert ,de data aceasta cu sare [o lingura de sare grunjoasa!] la 1 litru de apa si condimente;piper boabe,foaie de dafin,boabe de mustar,frunze de visin,cracutze de marar uscat.


Se lasa sa se raceasca saramura peste care se toarna peste castravetii aranjati in borcan. Printre ei ,puteti pune tije de hrean,catzei de usturoi,frunze de telina,hrean si cracutele de marar si putine boabe de mustar.
Deasupra marar uscat si surcele din hrean in forma de cruce,ca sa mentina zeama salina la suprafata.

Se infileteaza borcanul sau se leaga cu celofan si se pastreaza la loc racoros!