Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 februarie 2009

FRANZELA GRANT (mico)







Aceasta reteta rapida si usoara fost creata de Doris Grant si a fost inclusa in cartea de bucate publicata in 1940 – aluatul nu necesita framantare si dureaza doar un minut sa fie amestecat. Franzelele ar trebui sa se pastreze moi cateva zile.



INGREDIENTE PENTRU TREI FRANZELE;


1,4kg/12 cani faina integrala de grau pt paine
15ml/1 lingura sare
15ml/1lingura drojdie uscata cu actiune rapida
1,2 litri/5 cani apa calduta
15ml/1 lingura melasa (zahar muscovado)
...

PREPARARE;

1. Ungeti cu unt sau ulei trei tavi de paine, fiecare de 21 x 11 x 6 cm. si lasati-le deoparte intr-un loc caldut. Cerneti sarea si faina intr-un vas si incalziti usor.

2. Presarati drojdia uscata peste 150ml de apa. Dupa cateva minute cerneti zaharul in acest amestec. Lasati deoparte 10 minute.

3. Faceti o gaura in mijlocul fainii si amestecati compozitia cu drojdia si apa ramasa. Aluatul ar trebui sa fie alunecos. Amestecati 1 minut, incorporand marginile in mijloc.





4. Impartiti in tavi, acoperiti cu folie unsa cu ulei si lasati-le intr-o incapere calduta timp de 30 minute sau pana cand aluatul a crescut cu aproximativ o treime, ajungand la circa 1cm. de marginea superioara a tavii.






5. Intre timp, incalziti cuptorul la 200gr.C/gaz 6. Coaceti 40 minute sau pana cand franzelele sunt rumenite si suna a gol cand sunt batute pe spate.



Asezati-le pe un gratar pentru a se raci.


SECTIUNE;



FACUTA SI CU MASLINE;





SI CU SEMINTE