Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 ianuarie 2008

TORT CIOCOLATOS ''MICO''







Delicious, rapid de facut, au iesit 15 portii mari.
BLATUL;
(pandispan cu faina de soia IG=25)
tava mea cu inel detasabil are diam. de 26cm. Blatul a iesit subtire, cam de 2,5 - 3 cm. si l-am taiat greu in trei parti deci data viitoare il voi face din mai multe oua, marind proportional si celelalte cantitati.
ingrediente: 6 oua, 2 lingura de apa, 4 linguri fructoza, 6 linguri de faina de soia, 1/2 lingurita de praf de copt, 2 linguri cu varf de cacao
coaja rasa lamaie, portocala, esenta vanilie, rom
preparare:



CREMA;

Ingrediente:1/2l lapte 4 oua 80g faina de soia 120g fructoza 3 linguri cacao 150g unt
preparare:
se freaca intr-o craticioara (preferabil din teflon) ouale intregi cu fructoza, cacaoa si faina si se toarna laptele cald cate putin, amestecand intr-una cu lingura de lemn. Se pune craticioara pe foc mic, amestecand in continuare ca sa nu se prinda de fund, pana se ingroasa. Se mai amesteca putin dupa ce se ia de pe foc si se adauga untul taiat bucatele, se amesteca si cat este inca calda se imparte in doua si se aseaza o parte intre blatul 1 si 2 si cealalta parte intre blatul 2 si 3, punand si bucatele de portocala intre blaturi.


FRISCA (deasupra si pe laterale):

500g. smantana dulce 32% grasime cu 2 linguri fructoza se bate cu mixerul pana se intareste, dar nu pana se alege untul.
L-am decorat cu ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare si glazura de cacao bagata in spritz
GLAZURA DE CACAO (nefiarta):
2 linguri cacao, 75 g fructoza pudra (data prin rasnita), 2 linguri ulei, 2 linguri apa.
Fructoza se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pana se obtine o crema groasa. La sfarsit se adauga uleiul. (se poate folosi si la checuri sau alte prajituri)













-Mai intai am separat ouale, si am batut galbenusurile cu fructoza,





-Apoi, am adaugat apa, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, aromele.
Am batut albusurile spuma si am adaugat la compozitia de faina jumatate din albusuri. Dupa ce am amestecat prima jumatate de albusuri, am adaugat a doua jumatate, amestecand usor cu cateva miscari verticale (de sus in jos).
Am turnat pandispanul in tava (tapetata, unsa, daca nu e din teflon) si am copt-o in cuptorul incins in prealabil, 35 minute, la foc potrivit.




Dupa coacere;








Umplut cu crema si bucatele de portocale;



Decorat;



Sectiune;