Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 ianuarie 2008

CRAP CU LEGUME ''jenyk''











INGREDIENTE


Crap,ceapa,ardei gras bicolor[rosu-verde],ulei de masline,sare,piper,verdeturi aromatice,pasta rosii Divella .









Metoda de preparare;




Dupa ce curata pestele si se spala se condimenteaza cu sare si piper.
Intre timp,se curata si se spala legumele. Le tocam si le asezam in tava.










Peste ele ,asezam bucatile de crap condimentate si le stropim cu putin ulei de masline.









Punem apa cat sa treaca peste toate si introducem in cuptor. la foc potrivit.
Spre final, punem usturoi pisat cu putina sare si pasta de rosii.











Se decoreaza cu patrunjel proaspat[uscat]si busuioc.

RULADA DE PORC CU SPANAC ''mico''











INGREDIENTE;

carne porc,ou,spanac congelat,felii de morcovi,ulei de masline,usturoi pisat,condimente.



METODA DE PREPARARE;




Dupa ce s-a descongelat spanacul,i-am pus sare,piper,un ou,putina lamaie,putin ulei de masline si usturoi pisat.
Cu aceasta umplutura, am pus pe felia de carne de porc si am rulat.Dupa care am infasurat in folie si apoi,am strans cu sfoara.



SECTIUNE.












O alta ,pe care am facut-o e RULADA DIN PIEPT DE PUI ,cu ingredientele in ordinea urmatoare;
ceapa,morcovi,spanac si condimente.











SECTIUNE.






Ambele prezentate;











Servite langa o salata de cruditati din;sfecla cruda,hrean,ridiche neagra.







SALATA DE FRUCTE ''jenyk''





INGREDIENTE;

mere,pere,kiwi,portocale,ananas proaspat,pomelo,zeama de lamaie,scortisoara,fructoza[optional].




Metoda de preparare


Fructele se spala si se curata de coaja.
Se taie in patratele si se pun in bol peste care se pune zeama de lamaie si fructoza[optional].







Se amesteca cu putin rom[dupa preferinta] si scortisoara.






In final ,se decoreaza cu menta uscata[proaspat tocata]si se introduce pentru o ora la frigider pentru a se contopi aromele.