Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 martie 2008

RETETE DIN FAINA DE SOIA

MICO ...Am gasit cateva retete, insa din faina de soia, ca sa nu-ti mai strici blenderu
Dar si aici sunt niste greseli si nu reies clar cantitatile pt laptele din soia.

FAINA DE SOIA


Conţinut: protide, lipide, glucide, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, vitaminele A, B1, B2, B12, C, D1,D2,D3, RH,K, lecitină.
Acţiuni: Energizantă, remineralizantă, echilibrantă celular, ajută la creşterea scheletului osos, a masei musculare şi sistemului nervos, îmbunătăţeşte digestia, circulaţia sanguină, memoria, fiind un aliment mult superior prin bogăţia de proteine faţă de carne, lapte şi ouă. Un kg de boabe de soia echivalează cu 4 kg de carne, 56 de ouă de găină, 8 litri de lapte de vacă.
Indicaţii: Anemie, demineralizare, rahitism, decalcifiere, convalescenţă, creştere, stress, alăptare, lăuzie, afecţiuni ale sistemului nervos, afecţiuni digestive, renale, cardio-vasculare, surmenaj fizic şi psihic, osteoporoză, deficit imunitar, îngrijirea pielii.
Mod de preparare: ca adaos în sosuri, supe, ciorbe, creme, mâncăruri, aluaturi, îmbunătăţindu-le gustul şi valoarea nutritivă.
RETETE:
1)
LAPTE DE SOIA


- 300 g făină de soia se pun în Vi I apă călduţă. Se păstrează 2-3h, apoi se stoarce prin tifon. Se mai adaugă Vz I apă caldă şi se stoarce din nou. Lichidul astfel obţinut se consumă în 24h crud, simplu sau îndulcit, ori în creme, budinci, grâu, orez. Este de mare folos convalescenţilor, copiilor, sportivilor, bătrânilor şi lăuzelor.
2)
PATE DE SOIA


- O cană cu făină de soia se lasă la înmuiat într-un vas în care există o cantitate de 3 ori mai mare de apă rece. După 2 ore se pune la fiert pe foc potrivit, amestecând continuu, adăugând atâta apă cât să aibă consistenţa unui terci. Se ia de pe foc după 10 minute şi se lasă la rece. Se adaugă treptat câteva linguri cu ulei, se pun condimente, sare, pătrunjel sau mărar. Se serveşte pe felii de pâine coaptă, stropită cu lămâie şi garnisită cu ceapă.
3)
CHIFTELE DE SOIA


- Se înmoaie făina de soia în de 2 ori mai multă apă rece timp de 2h, până devine ca un aluat. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar, pătrunjel, sare, condimente. Se amestecă totul foarte bine şi se lasă la rece. După 1 h se ia compoziţia şi se formează chiftele ce se prăjesc în ulei de floarea soarelui presat la rece.
4)
BUDINCA DE SOIA


- Aceeaşi compoziţie ca la chiftele se pune într-o formă unsă cu ulei şi se coace la cuptor la foc potrivit, timp de 40-50 de minute.


5) GOMAJ COSMETIC


- Se umezeşte o lingură de făină cu apă şi se masează obrazul. CENZURATăţă în profunzime. Făina de soia (300 g la 201 apă) pusă în apa de baie hrăneşte, tonifică şi regenerează pielea, eliminând stresul.
6) UNT DE SOIA - Se amesteca 250 ml. de apa cu 2 linguri faina de soia intr-un vas si se fierbe pana se obtine o pasta. Se scade pe foc si se pune la racit, apoi se adauga uleiul foarte incet, amestecand continuu ca pentru pregatirea unei maioneze.