Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 21 mai 2008

SUFLEU DE VARZA CU PIEPT DE PUI ``jenyk``








INGREDIENTE ;


6-8 oua,1 varza mica ,cascaval,ceapa verde,smantana,piept de pui la gratar sau fiert,taiat bucatele,faina de soia,tarhon,sare,piper,patrunjel,marar



METODA DE PREPARARE;




Se toaca marunt varza si se stoarce de zeama ei.




Se pune apa fiarta peste ea si se lasa ,pana se raceste apa.Apoi,se stoarce din nou ,de apa.






Se bat ouale bine cu 2 lingurite de smantana .






Se pun condimente,sare,piper,marar si patrunjel la cubulete








Se adauga pieptul de pui (dupa ce a fost facut la gratar) tocat ,ceapa verde tocata peste omleta...






SE unge tava cu putin ulei de masline si se tapeteaza cu faina de soia.
Se rastoarna varza scursa.






Se condimenteaza varza cu tarhon...




se adauga compozitia...







Se niveleaza peste varza...






Se asterne un rand de cascaval ras...






Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit in prealabil...







Va poftesc la ospat!







Sectiune!

PIZZA CU SPANAC ``mico``







INGREDIENTE


E RETETA ACEEASI CA LA BUSEURI CU SPANAC...

1 pachet (300g) spanac congelat maruntit
3 oua 3/4 cana branza telemea slaba, rasa
1/4 cana ardei gras verde taiat cubulete (eu n-am avut si am pus ardei rosu uscat, de la plafar)
1/4 cana ceapa maruntita
1/2 lingurita sos de ardei iute (optional)

METODA DE PREPARARE


Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa. Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul SI RASTURNATI IN TAVA DE PIZZA, TAPETATA cu hartie de aluminiu SAU CAPTUSITA CU HATIE DE COPT.
Presarati mozzarella rasa si felii de rosii.



Introduceti la cuptor pentru circa 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.




SECTIUNE.


LEGUME LA GRATAR ``mico``





INGREDIENTE;

dovlecei, vinete,iaurt,lamaie,verdeturi,usturoi verde sau uscat,ulei de masline,sare,piper




METODA DE PREPARARE


vinetele si dovleceii, curatate aproximativ de coaja, taiate felii.
Vinetele se presara cu sare si dupa ½ ora se clatesc si se storc usor intre palme sa se scurga zeama amara.



Pt sos: iaurt si lamaie sau numai lamaie (sau otet), marar, patrunjel verde, usturoi verde sau uscat, ulei masline preset la rece, sare, piper, se amesteca cu mixerul sau telul.




Legumele se frig pe gratarul incins...





Se pun straturi intr-un castron turnandu-se sosul intre ele.




Sunt bune si imediat calde sau dupa cateva ore sau zile in frigider.

SUFLEU DE DOVLECEI CU CIUPERCI ``pdana11``








Ingrediente


-4 cepe mijlocii, 1kg ciuperci, 1kg dovlecei, o legatura mare de marar, 4-5 oua, sare, piper.


PREPARAREA


ceapa se taie fideluta si se caleste in putin ulei,




Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc impreuna pana scade zeama lasata de ciuperci.



Dovleceii se rad pe razatoarea mare, se calesc putin si apoi se storc pt ca si ei lasa apa multa.


Se amesteca toate, se pune mararul tocat, ouale batute (cine are rabdare poate sa bata albusurile spuma si sufleul iese mai pufos), sare, piper. Se pune hartie de copt in tava si se baga la cuptor aprox. 30-40 min. Nu am cronometrat, dar se vede cand e gata.





SECTIUNE.