Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 27 noiembrie 2007

TOCANITA DE VITEL ''jenyk''





INGREDIENTE;

pulpa de vitel,ceapa verde[uscata sau praz],dovlecei,usturoi,suc de rosii,verdeata,sare,piper,foi de dafin,patrunjel,ierburi aromatice.

METODA DE PREPARARE;

Se pune intr-o oala la fiert, pulpa feliata in apa,sub capac.Dupa e aproape fiarta,se taie bucatele mici si se pune in cratita ce urmeaza a se prepara.
Se adauga ceapa si ardeii tocati,se toarna ulei extravirgin de masline si se acopera cu apa.Se potriveste de sare si piper si se lasa la foc mic,sa se inabuse.





Incercam daca s-a fragezit bucatile de vita si daca-s gata,punem rondele de dovlecei , acoperite de apa si se dau la cuptor ,pana ce scade bine de tot zeama.




La sfarsit bulionul desfacut cu putina apa,usturoi pisat,condimente,patrunjel.

PUI CROCANT CU CONOPIDA ''jenyk''






INGREDIENTE;

-un pui intreg,buchetele de conopida,ceapa intreaga,sare,piper,ierburi aromatice,boia dulce de ardei.




METODA DE PREPARARE;


Se spala bine puiul,se da cu sare,piper si boia pe ambele parti.




Se asaza intr-o tava ,uns cu putin ulei extravirgin de masline,langa o ceapa taiata in 4 ,cu putina apa si apoi,se baga la cuptor.






Intre timp,pregatim conopida care se desface buchetele,se fierbe in apa cu sare si putin lapte ,timp de 10 -15/min.

Se scurge de apa si apoi,incadram puiul cu ea.Se presara conidimente si se baga din nou la cuptor si lasam pana ce puiul devine crocant si rumen.




Pofta buna!