Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 ianuarie 2008

SNITELE DIN PULPE DE PUI SI CIUPERCI PLEUROTUS PANE LA CUPTOR,PE HARTIE PERGAMENT(la cuptor) '' a la jenyk''







INGREDIENTE;


pulpe de pui,oua,cascaval ras,faina integrala,tarate,sare,piper,condimente,plante aromatice,ciuperci Pleurotus.












METODA DE PREPARARE;


Pulpele de pui,se spala si se curata de piele.Se dau de cateva ori in in clocot,dupa care se scurg de apa.
Se sareaza,pipereaza si condimenteaza.

Pregatim si ciupercile pe care le spalam si le taiem coditele,le saram si piperam









Se bat 3-4 oua[depinde de ce cantitate avem]cu sare piper,condimente si razatura de cascaval.









Adaugam fainurile[tarate si faina integrala]in proportie egala,pana obtinem un aluat mai gros,fata de cel de clatite.






Se trec pulpitele mai intai prin faina integrala;









Apoi,se dau prin aluatul obtinut mai sus;







Acelasi lucru se procedeaza cu ciupercile Pleurotus,dupa ce au fos taiate de codite,trecute prin faina integrala si aluat.

Se asaza in tava tapetata cu hartie pergament,se presara putin cascaval peste toate preparatele si se dau la cuptor,la foc mediu.









Dupa ce s-au rumenit,se desprind usor cu o spatula de pe tava ,imediat dupa ce au fost scoase din cuptor.

Prezentare; rumenite,atat ciupercile pe partea stanga,cat si copanele pe partea dreapta!









Separat;pulpitele pane la cuptor;








Ciupercile pane scoase din cuptor.





CIUPERCI PLEUROTUS PANE LA CUPTOR a la ''jenyk''

INGREDIENTE;

ciuperci,oua,putin cascaval ras,faina integrala,tarate,sare,piper,cascaval,plante aromatice.








METODA DE PREPARARE



Ciupercile se spala si se taie de codite.Se sareaza,pipereaza si se arunca un praf de plante aromatice peste ele.
Se pregateste maglavaisul din 2-3 oua batute cu sare,piper,razatura de cascaval si proportii egale de faina integrala si tarate.
Aluatul ,sa aiba consistenta ca de clatite,dar mai groasa.








Se trec intai ciupercile prin faina integrala si apoi,prin aluatul rezultat de mai sus.
Se asaza in tava, pe hartia de copt si se introduc in cuptor ,la foc potrivit.




SALATA DE SOIA ''mico''


boabe de soia,ulei de masline extravirgin,ghimbir,usturoi,sare,ceapa,boia,bulion





METODA DE PREPARARE;


Boabele de soia se inmoaie la fel ca si fasolea uscata sau nautul.Se fierbe repede.
Apoi,se da prin robot la cutit si se amesteca cu ulei de masline extravirgin,sare,ghimbir,usturoi pisat,busuioc.







Pe deasupra am pus ceapa calita cu un ardei rosu tocat,putina apa,pentru a evita prajirea,boia,bulion si putin ulei de masline,la sfarsit.







Decorata si marginita cu felii de lamaie.



PUI CU FASOLE VERDE LA CUPTOR ( jenyk)''







INGREDIENTE;


pulpe pui superioare,fasole verde proaspata [congelata],ceapa,usturoi,verdeata,sare,piper,condimente,suc de rosii[Divella],patrunjel.


METODA DE PREPARARE;


Pulpele superioare se curata,se parlesc pe flacara,se spala si se taie bucati potrivite.Se dau in clocot de cateva ori cu apa sarata, se lasa sub capac cateva minute si o sa observati ce lasa in zeama aceea,plus ca veti observa ca ,au un gust mult mai bun!
Asadar,se toaca 2-3 cepe marunt si se pun in cratita ce urmeaza a fi introdusa la cuptor,cu uleiul de masline.
Intre timp,pastaile de fasole verde se curata [daca este proaspata] de capete si ate,se rup bucati si se arunca intr-o oala clocotita cu apa si sare[poate fi si congelata!],acoperite,pana se inmoaie.
Dupa ce au fiert,se scurg de apa si se arunca peste ceapa din cratita,iar deasupra se pun bucatile de pui oparite,in prealabil.
Se pune apa cat sa treaca peste pulpe,se potrivesc de sare si piper.
Se da vasul la cuptor ,la foc potrivit si spre final,se adauga rosiile pasate[bulionul]cu usturoiul pisat.
Se lasa inca 10-15 minute,sa se rumeneasca,dupa care se presara patrunjel.

Pofta buna!


SALATA DE TON a la ''jenyk''









INGREDIENTE;

ton in apa,ceapa tocata marunt,ulei de masline,zeama de lamaie,sare,piper alb.

METODA DE PREPARARE;

Tonul scurs de saramura sau ulei,se marunteste bine cu blenderul.


Se amesteca cu uleiul de masline,zeama de lamaie,ceapa maruntita la cutit,sarea si piperul alb.








Se serveste dupa ce se lasa cateva minute la frigider.

Se decoreaza cu felii de lamaie.

SALATA DE TON ''jenyk''





INGREDIENTE;

o conserva ton in apa[ulei],ceapa,sare,piper,castraveti proaspeti,ardei gras rosu-verde,ulei de masline,zeama de lamaie.

METODA DE PREPARARE;


Tonul se scurge de surplusul de apa[ulei]si se pune intr-un bol.
Se pune putina sare si se freaca putin cate putin ,cu ulei de masline.
Se adauga o ceapa micuta, tocata foarte marunt.
Se mesteca bine si se adauga in acest timp zeama de lamaie si piperul.


Aceasta salata de ton se poate servi pe o jumatate de castravete, scobit de miez si ornat cu butonase de ardei gras bicolor.

PUI CROCANT ''jenyk''








INGREDIENTE;

un pui intreg,sare,piper,ulei de masline,busuioc,boia de ardei dulce,condimente



METODA DE PREPARARE;


Se spala bine puiul si se desface pieptul pe jumatate.Se freaca puiul cu sarea,piperul si condimentele.
Se asaza in tava cu putina apa si se lasa in cuptor la foc potrivit.










Se stropeste din cand in cand puiul, cu grasimea din tava si se completeaza cu apa.
Se lasa in cuptor pana cand se patrunde si se imnoaie carnea .
Dupa ce puiul este rumenit uniform,e semn ca-i gata!

Se serveste langa o garnitura de legume[salata[] sau mujdei de usturoi.


CREIER PANE a la ''jenyk''









INGREDIENTE;


-creier de porc,2 oua,faina integrala,tarate,sare,piper,ulei pt.prajit,foi de dafin,boabe de piper,ienibahar.

METODA DE PREPARARE;

-Se spala creierul cu apa rece si se fierbe cu putina sare,piper boabe,ienibahar,o foaie de dafin, o lingura de otet.
Se indeparteaza spuma si se se lasa sa fiarba incet, cca 1o-15 minute,avand grija sa nu se imprastie la fierbere.
Se strecoara de apa si lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim 3 boluri prin care dam ,feliile de creier intai prin faina integrala,ouale batute separat cu sare si piper si la final,trecem prin tarate.
Dam forma dorita,in cazul de fata , a mititeilor.








Se prajesc pe ambele parti in ulei incins.











Se scot pe hartie absorbanta pentru a lasa surplusul de grasime!



SALATA DE VINETE TRADITIONALA ''jenyk''







INGREDIENTE


-vinete coapte,ceapa,ulei de masline,sare.



METODA DE PREPARARE;


Alegem vinetele cat mai proaspete,de culoare inchisa,cat mai moi la pipait si lucioase.

Dupa ce am copt vinetele pe toate partile , pe plita incinsa la foc iute,sau pe ochiul de la flacara aragazului,se decojesc cat sunt inca fierbinti[se scoate coaja mai bine!],le lasam pe un fund de lemn inclinat ,ca sa se scurga de sucul acela acid ,care pe langa faptul ca ne face rau la stomac ,lasa si un gust amar.

Se toaca vinetele cu un tocator de lemn sau se mixeaza pana ce devine o pasta.
Se pun intr-un vas si se adauga sare dupa gust,Apoi,se freaca putin cate putin cu ulei de masline,la fel cum am face maioneza.







La final, se adauga ceapa tocata foarte marunt cu cutitul .









Se pune in bolul de servire si se decoreaza cu rondele de rosii.
De preferat a se servi rece cu rosii sau ardei copti .

Cu aceasta salata se pregatesc rosii umplute ,pe frunze de salata sau tartine pe paine conforma.




















Salata de vinete se mai poate servi adaugand 1-2 linguri de maioneza sau 1-2 linguri de smantana,pentru un gust mai rafinat!

Decorata cu maslina umpluta cu gogosar si tije de morcovi.