Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 ianuarie 2008

SALATA DE VINETE TRADITIONALA ''jenyk''







INGREDIENTE


-vinete coapte,ceapa,ulei de masline,sare.



METODA DE PREPARARE;


Alegem vinetele cat mai proaspete,de culoare inchisa,cat mai moi la pipait si lucioase.

Dupa ce am copt vinetele pe toate partile , pe plita incinsa la foc iute,sau pe ochiul de la flacara aragazului,se decojesc cat sunt inca fierbinti[se scoate coaja mai bine!],le lasam pe un fund de lemn inclinat ,ca sa se scurga de sucul acela acid ,care pe langa faptul ca ne face rau la stomac ,lasa si un gust amar.

Se toaca vinetele cu un tocator de lemn sau se mixeaza pana ce devine o pasta.
Se pun intr-un vas si se adauga sare dupa gust,Apoi,se freaca putin cate putin cu ulei de masline,la fel cum am face maioneza.







La final, se adauga ceapa tocata foarte marunt cu cutitul .









Se pune in bolul de servire si se decoreaza cu rondele de rosii.
De preferat a se servi rece cu rosii sau ardei copti .

Cu aceasta salata se pregatesc rosii umplute ,pe frunze de salata sau tartine pe paine conforma.




















Salata de vinete se mai poate servi adaugand 1-2 linguri de maioneza sau 1-2 linguri de smantana,pentru un gust mai rafinat!

Decorata cu maslina umpluta cu gogosar si tije de morcovi.