Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 ianuarie 2008

CREIER PANE a la ''jenyk''









INGREDIENTE;


-creier de porc,2 oua,faina integrala,tarate,sare,piper,ulei pt.prajit,foi de dafin,boabe de piper,ienibahar.

METODA DE PREPARARE;

-Se spala creierul cu apa rece si se fierbe cu putina sare,piper boabe,ienibahar,o foaie de dafin, o lingura de otet.
Se indeparteaza spuma si se se lasa sa fiarba incet, cca 1o-15 minute,avand grija sa nu se imprastie la fierbere.
Se strecoara de apa si lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim 3 boluri prin care dam ,feliile de creier intai prin faina integrala,ouale batute separat cu sare si piper si la final,trecem prin tarate.
Dam forma dorita,in cazul de fata , a mititeilor.








Se prajesc pe ambele parti in ulei incins.











Se scot pe hartie absorbanta pentru a lasa surplusul de grasime!