Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 16 iulie 2009

CIORBA DE PUI A-LA-GREC (jenyk)










INGREDIENTE;
piept de pui(2 la nr.),ceapa uscata si praz de la congelator,ardei gras rosu si galben,dovlecei,marar,plante aromatice,sare,piper,galbenusuri de oua,smantana 20 %MG.


Metoda de preparare;






Pieptul de pui intreg,dezosat si spalat se opareste in apa sarata cu capac ,pentru 10 minute.Apoi, se pune intreg la fiert. Dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga legumele curatate,si tocate.
Pieptul dupa ce s-a fiert,se trage din oala pentru a-l taia cubulete.




Se arunca din nou in zeama si se continua fierberea la foc mic.
Intre timp ,pregatim sosul pentru dressing ,facut din galbenusuri de ou, frecat cu smantana cu 205MG.(smantana sa nu fie mai jos de procentul asta ,fiindca e posibil sa se branzeasca)




Dam oala cu ciorbita la o parte de pe aragaz si luam cu polonicul din zeama pe care o punem usor si putin cate putin peste sos,pentru a nu se taia si in felul acesta o aducem aproape de temperatura celei de pe foc.Se amesteca compozitia usor cu telul si se adauga in vasul cu ciorba .




Continuam fierberea inca 5 minute .Se potriveste de sare si piper si stoarcem zeama de la 2-3 lamai,depinde cat dorim sa o acrim.
La final presaram verdeata tocata marunt;marar si plante aromatice.





Pofta buna!







P.S. Eu am servit-o si cu mujdei de usturoi .

E delicioasa!