Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 octombrie 2007

GOGOSI ''nadina''







200 gr lapte batut sau iaurt
150 gr faina (din care eu am pus 100 gr cereale pulbere, sau taratze, 50 gr faina integrala)
1 ou
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un vaf de lingurita de sare
o lingurita rasa praf de copt sau bicarbonat

Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul intreg, sarea si coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de crescut. Se prajesc in ulei, in tigaie de ochiuri. Gososile trebuie coapte imediat, deoarece prin combinarea prafului de crescut cu iaurtul, se degaja bioxid de carbon care va face sa creasca aluatul. daca se asteapta prea mult, compozitia fiind moale, praful de copt se descompune repede, bioxidul de carbon se pierde si gogosile nu vor mai creste. Cand se pun la prajit, se ia numai din marginea aluatului, cu o lingurita (nu cu lingura, pt ca vor fi prea mari si nu se vor coace la mijloc), ca la galuste. Se coc 2-3 minute pe o parte, dupa care se intorc. Nu vor fi rotunde, ci colturoase, de marimea unei piersici mijlocii. Se pudreaza cu fructoza, sau cu zahar vanilat daca le faceti pentru restul lumii

Pofta buna!!!




PAINE LIPO-PROTEICA ''mico''







Ingrediente (1 cana = 250ml.)
- 4 cani faina (2 faina integrala+2 tarate )
- 50g. gluten (am pus doar vreo 30g ca nu mai aveam)
- 1 plic drojdie uscata dr. Oetker
- 2 linguri seminte (in, floarea soarelui, dovleac, susan)
- 1 lgta fructoza
- 1 lgta sare
- 1 si 1/2 cana apa calduta
- 1 lgta otet
- 1-2 linguri ulei masline (sau de floarea soarelui) extravirgin
Preparare
- Se amesteca in robot fainurile cu drojdia nedizolvata, fructoza si sarea cateva secunde
- Se toarna apa calduta in care s-a pus si otetul, uleiul.
- Se mixeaza cateva minute pana se aduna gogoloiul, mai punem putina apa daca e prea tare
- Cu mainile unse cu ulei ii dam forma dorita pe masa deasemenea unsa si il punem in tava tapetata sau din teflon
- Se unge cu apa calduta cu ajutorul unei pensule si se presara seminte pe deasupra
- Se lasa la crescut in tava acoperita cu un servet, pe aragaz, cu cuptorul pornit, 1si 1/2 ora.
- Se coace 45 minute la foc potrivit







PUI LA STICLA ''danamursa''






Un pui
o sticla de bere
condimente pt pui
apa

Am curata puiul bine,lasandu-l intreg,l-am condimentat si inauntru(am pus un pliculet intreg de condimente,l-am frecat bine),am pus apa rece in sticla,am infipt puiul astfel incat sa iasa sticla prin gatul puiului,am pus sticla cu puiul intr-o cartita in care am pus apa pana pe la jumatea ei.Arata asa inainte sa-l bag la cuptor





Din cand in cand,se unge puiul cu zama din tava.Se rumeneste la foc potrivit cca 1ora si ceva..Se incearca cu furculita daca este patruns.

SUFLEU DE CIUPERCI CU BRANZA SI SUNCA ''danamursa''




Preparare;

2 conserve ciuperci taiate
2 cepe
4 oua
branza telemea cata vreti
3 lg faina de soia
4 felii de sunca taiata bucatele
1 felie cascaval mare ras pe razatoarea mare
sare,piper,condimente de care vreti,eu am pus cimbru

In tigaie am calit usor in 1 lg ulei masline ceapa tocata,apoi am pus ciupercile si le-am lasat sa se inmoaie putin.Intr-un castron am pus branza cubulete,sunca,amestecul de ceapa si ciuperci din tigaie,cascavalul,am adaugat galbenusurile,condimentele.separat am amestecat faina de soia cu apa cat sa iasa un sos ca o smantana subtire,am pus-o peste amestec,apoi am trantit albusurile spuma.
Le-am pus in forma cu hartie de copt putin unsa si la cuptor pana s-a inchegat bine.am scos tava,am mai ras pe razatoarea mica cascaval,l-am acoperit si l-am mai lasat la cuptor inca 10 minute.




TORT DE CACAO SIMPLU ''danamursa''







Foile:
2 cani faina integrala
2 cani faina de tarate
1lg fructoza
apa calduta cat sa se lege aluatul

Crema:
1/2 litru lapte(sau apa daca e de post)
2oua
faina de soia 3-4 linguri
1esenta de rom
cacao 2 linguri
fructoza 2 linguri pline
1/2 pachet unt(sau marga daca e post)

sirop pt foi:
un pic de apa cu fructoza amestecata

Din aluatul respectiv,mi-au iesit 4 foi pe care le-am copt in forma de pizza cu diametrul de 24 cm,am uns putin de tot forma,am pus o parte din aluat si l-am intins cu mana in tava .se coace repede,in max 10 minute,sa nu se arda.
Intre timp,am pus lapte la clocotit,separat am batut ouale cu fructoza,faina si am pus apoi cate putin lapte amestecand incontinuu,apoi l-am pus pe foc ca sa se lege.Dupa ce s-a inchegat,l-am pus la racit ..Separat am frecat untul cu 2 lg de fructoza apoi cand crema -a racit am pus cate putin in untul frecat pana a intrat toata.Am adaugat esenta si cacao,am pus-o la rece.

Cand foile au fost gata si s-au racit,le-am insiropat,apoi am pus o foaie,crema,o foaie ,crema,pana am terminat cu crema.se poate decora cu nuca,se poate pune si intre foi dar eu n-am avut...
Si acum pozele





CONOPIDA CU MAIONEZA. ''jenyk''





Conopida se desface buchetele si se tine o ora in apa sarata.
Apoi,se fierbe in apa clocotita, cu putina sare si un paharel cu lapte[optional].Se strecoara si se pune intr-un bol.
Separat se amesteca maioneza cu iaurt mai slab si putina smantana.In aceasta compozitie,se presara cate putin din;sare,piper alb, marar,,busuioc.
Acest amestec se toarna peste conopida,clatinand[amestecand] usor castronul,fara a le sfarama.
Se rastoarna cu grija pe un platou si se presara patrunjel taiat marunt.