Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 octombrie 2007

PAINE LIPO-PROTEICA ''mico''







Ingrediente (1 cana = 250ml.)
- 4 cani faina (2 faina integrala+2 tarate )
- 50g. gluten (am pus doar vreo 30g ca nu mai aveam)
- 1 plic drojdie uscata dr. Oetker
- 2 linguri seminte (in, floarea soarelui, dovleac, susan)
- 1 lgta fructoza
- 1 lgta sare
- 1 si 1/2 cana apa calduta
- 1 lgta otet
- 1-2 linguri ulei masline (sau de floarea soarelui) extravirgin
Preparare
- Se amesteca in robot fainurile cu drojdia nedizolvata, fructoza si sarea cateva secunde
- Se toarna apa calduta in care s-a pus si otetul, uleiul.
- Se mixeaza cateva minute pana se aduna gogoloiul, mai punem putina apa daca e prea tare
- Cu mainile unse cu ulei ii dam forma dorita pe masa deasemenea unsa si il punem in tava tapetata sau din teflon
- Se unge cu apa calduta cu ajutorul unei pensule si se presara seminte pe deasupra
- Se lasa la crescut in tava acoperita cu un servet, pe aragaz, cu cuptorul pornit, 1si 1/2 ora.
- Se coace 45 minute la foc potrivit