Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 octombrie 2007

TORT DE CACAO SIMPLU ''danamursa''







Foile:
2 cani faina integrala
2 cani faina de tarate
1lg fructoza
apa calduta cat sa se lege aluatul

Crema:
1/2 litru lapte(sau apa daca e de post)
2oua
faina de soia 3-4 linguri
1esenta de rom
cacao 2 linguri
fructoza 2 linguri pline
1/2 pachet unt(sau marga daca e post)

sirop pt foi:
un pic de apa cu fructoza amestecata

Din aluatul respectiv,mi-au iesit 4 foi pe care le-am copt in forma de pizza cu diametrul de 24 cm,am uns putin de tot forma,am pus o parte din aluat si l-am intins cu mana in tava .se coace repede,in max 10 minute,sa nu se arda.
Intre timp,am pus lapte la clocotit,separat am batut ouale cu fructoza,faina si am pus apoi cate putin lapte amestecand incontinuu,apoi l-am pus pe foc ca sa se lege.Dupa ce s-a inchegat,l-am pus la racit ..Separat am frecat untul cu 2 lg de fructoza apoi cand crema -a racit am pus cate putin in untul frecat pana a intrat toata.Am adaugat esenta si cacao,am pus-o la rece.

Cand foile au fost gata si s-au racit,le-am insiropat,apoi am pus o foaie,crema,o foaie ,crema,pana am terminat cu crema.se poate decora cu nuca,se poate pune si intre foi dar eu n-am avut...
Si acum pozele