Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 octombrie 2007

GOGOSI ''nadina''







200 gr lapte batut sau iaurt
150 gr faina (din care eu am pus 100 gr cereale pulbere, sau taratze, 50 gr faina integrala)
1 ou
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un vaf de lingurita de sare
o lingurita rasa praf de copt sau bicarbonat

Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul intreg, sarea si coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de crescut. Se prajesc in ulei, in tigaie de ochiuri. Gososile trebuie coapte imediat, deoarece prin combinarea prafului de crescut cu iaurtul, se degaja bioxid de carbon care va face sa creasca aluatul. daca se asteapta prea mult, compozitia fiind moale, praful de copt se descompune repede, bioxidul de carbon se pierde si gogosile nu vor mai creste. Cand se pun la prajit, se ia numai din marginea aluatului, cu o lingurita (nu cu lingura, pt ca vor fi prea mari si nu se vor coace la mijloc), ca la galuste. Se coc 2-3 minute pe o parte, dupa care se intorc. Nu vor fi rotunde, ci colturoase, de marimea unei piersici mijlocii. Se pudreaza cu fructoza, sau cu zahar vanilat daca le faceti pentru restul lumii

Pofta buna!!!