Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 noiembrie 2007

PUI CU PRAZ SI MASLINE ''jenyk''







INGREDIENTE;

-bucati de pui[pulpe,piept sau pulpite].400g.masline negre,1 kg.praz,suc de rosii de la Divella,bulion,ulei extravirgin,ierburi aromatice,patrunjel,sare,piper,boia dulce de ardei,foaie de dafin.










METODA DE PREPARARE;



Se oparesc bucatile de pui,cu sare si se lasa cam 1/2h in oala pt.degresare.Eu asa fac de fiecare data cand pregatesc mancaruri pe baza de carne...veti observa ca e mai gustos puiul si ca lasa in urma lui o zeama cam murdara.




Dupa care le scot.



Ma apuc de masline...Se cresteaza si se fierb cca.1h. caci,se desareaza si devin moi.










Se taie prazul rondele.









Se maruntesc coditele de la patrunjel








Dupa care le-am calit in ulei de masline






Le lasi sa se inabuse sub capac pana ce devin sticloase!





Pui bucatile de pui acoperite cu putina apa,sare,piper,poia dulce si o foaie de dafin[nu mai mult ca amaraste!]




Dupa ce s-a patruns puiu',se adauga sucul de rosii[bulion]






Urmeaza maslinele fierte si crestate.




Se lasa sa se intrepatrunda aromele,la foc mic.






Se trece prin presa usturoiul,se pune putina sare.




Se alatura ingredientelor de mai sus impreuna cu condimentele.
La final se presara patrunjel verde dupa care se opreste focul!




Prezentare!
Se serveste cald sau rece!

PANDISPAN CU FAINA DE SOIA ''mico''






INGREDIENTE;



6 oua (reteta era cu 5, dar ale mele erau f. mici) + 1 lingura de apa, 4 linguri fructoza, 6 linguri de faina de soia (IG=25), 1/2 lingurita de praf de copt, o mana de coacaze (sau ce altfel de fructe aveti voi), 2 linguri pline cu cacao.

METODA DE PREPARARE;


Mai intai am separat ouale, si am batut galbenusurile cu fructoza,apoi am adaugat apa, praful de copt mestecat cu faina, cacaoa, coaja rasa de la 2 portocale si de la o lamaie, scortisoara, o fiola esenta de vanilie (am pus atatea arome, pt ca mirosea ingrozitor faina de soia, dar dupa copt nu s-a mai simtit, chiar frumos mirosea), coacazele. Mi-a iesit o coca f groasa, nu puteam sa o mai amestec, asa ca am pus cateva linguri de lapte degresat care nu erau in reteta)
Am batut albusurile spuma si am adaugat la compozitia de faina jumatate din albusuri. Dupa ce am amestecat prima jumatate de albusuri, am adaugat a doua jumatate, amestecand cu miscari verticale (de sus in jos).
Am turnat pandispanul in tava (tapetata, unsa, daca nu e din teflon) si am copt-o in cuptorul incins in prealabil, 35 minute, la foc potrivit.






Atentionare! Pt. acest tip de pandispan,coca trebuie sa nu fie subtire de fel! Trebuie sa cada din lingura, dar sa cada in cocoloase, nu intr-o "panglica". La aceasta coca adaug albusul batut spuma si atunci devine foarte pufoasa. Praful de copt o va ajuta sa creasca perfect chiar daca este mai grea, si de asemenea bezeaua o face mult mai usoara.




SECTIUNE.


MANCARICA DE LINTE DE POST ''mico''






INGREDIENTE;


500 g linte, 2 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, un gogosar rosu, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri de ulei, 4 linguri bulion, sare, 2 lingurite boia de ardei dulce, 2 foi de dafin, cimbru, salvie, piper.


METODA DE PREPARARE;


Am inmuiat lintea de seara pana dimineata in apa rece, dupa ce am spalat-o. Dimineata am scurs-o si am mai spalat-o ca sa indepartez cojile. Am pus-o la fiert si dupa cateva clocote am scurs-o din nou si am pus-o la fiert cu apa cat sa o acopere si foile de dafin, a fiert repede, in cateva minute. Separat am calit la foc mic ceapa cu celelalte legume taiate marunt sau la robot, mai putin gogosarul si usturoiul. Legumele calite le-am adaugat peste fasole, apoi gogosarul taiat bucatele, am mai fiert cateva minute, am adaugat la sfarsit bulionul. Dupa ce am stins focul, am adaugat condimentele si usturoiul pisat. In farfurie se mai adauga verdeturi si se serveste cu salata verde dar n-am avut si am facut din ridiche neagra. SALATA DE RIDICHE NEAGRA O ridiche neagra de 500g. am curatat-o de coaja, am spalat-o si am dat-o pe razatoarea mare a robotului, am frecat-o cu 2 lingurite sare si am lasat-o 2-3 ore, apoi am stors-o bine si am amestecat-o cu 2 linguri ulei de masline extravirgin.