Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 noiembrie 2007

PUI CU PRAZ SI MASLINE ''jenyk''







INGREDIENTE;

-bucati de pui[pulpe,piept sau pulpite].400g.masline negre,1 kg.praz,suc de rosii de la Divella,bulion,ulei extravirgin,ierburi aromatice,patrunjel,sare,piper,boia dulce de ardei,foaie de dafin.










METODA DE PREPARARE;



Se oparesc bucatile de pui,cu sare si se lasa cam 1/2h in oala pt.degresare.Eu asa fac de fiecare data cand pregatesc mancaruri pe baza de carne...veti observa ca e mai gustos puiul si ca lasa in urma lui o zeama cam murdara.




Dupa care le scot.



Ma apuc de masline...Se cresteaza si se fierb cca.1h. caci,se desareaza si devin moi.










Se taie prazul rondele.









Se maruntesc coditele de la patrunjel








Dupa care le-am calit in ulei de masline






Le lasi sa se inabuse sub capac pana ce devin sticloase!





Pui bucatile de pui acoperite cu putina apa,sare,piper,poia dulce si o foaie de dafin[nu mai mult ca amaraste!]




Dupa ce s-a patruns puiu',se adauga sucul de rosii[bulion]






Urmeaza maslinele fierte si crestate.




Se lasa sa se intrepatrunda aromele,la foc mic.






Se trece prin presa usturoiul,se pune putina sare.




Se alatura ingredientelor de mai sus impreuna cu condimentele.
La final se presara patrunjel verde dupa care se opreste focul!




Prezentare!
Se serveste cald sau rece!