Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 iulie 2007

PAINEA MONTI[painea noastra cea de toate zilele]





Painea care e in poza de mai sus, e facuta exclusiv din faina integrala, apa si drojdie. Nu am facut-o cu mana pt ca am un robotel de bucatarie care face tot procesul ( de la framanatare la coacere) dar sigur poate fi facuta si cu mana. Fetele Monti au postat o reteta de paine si o s-o adaug si eu aici, poate iti foloseste: Paine Monti (painea noastra cea de toate zilele (valabila pentru ambele diete - Monti si Scarsdale) 1 cana de apa calda (250 ml) 1 lingura drojdie uscata 1 ingurita de sare 1/2 lingurita otet de mere 2 1/4 cani faina de grau integrala o forma de cozonac Turnati apa in castron, presarati drojdia uscata peste apa si lasati-o pana se dizolva, cam cinci minute. Adaugati sarea si otetul. Amestecati bine, pe urma adaugati treptat faina. Amestecati incet pana cand aluatul se intareste si nu se mai lipeste de castron (puteti folosi un mixer). Presarati putina faina pe planseta si puneti aluatul pe ea. Framantati-l bine (cam 5 minute) pana devine elastic. Folositi o forma de paine din Teflon, ca sa nu lipeasca. Puneti aluatul in forma. Acoperiti-l cu un servet si tineti-l sa dospeasca intr-un loc cald,, pana acnd aluatul ajunge la marginea formei (cam 1-2 ore). Incingeti cuptorul la 165 C (330F), puneti painea la cuptor si lasati-o cam 1 ora, pana capata o culoare frumoasa rumena. Painea coapta in casa este mai densa decat cea cumparata din comert, deci pentru a o praji trebuie taiata in felii foarte subtiri. Se pastreaza in frigider.