Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 februarie 2009

SALATA DE BOEUF DIN NAUT (jenyk)




INGREDIENTE;



naut,


pastrama de vita,masline negre







Gogosari dezpiepitati,




morcovi cruzi,rasi si castraveti;




masline verzi picante;








Maioneza facuta in casa!




MOD DE PREPARARE;


Se lasa nautul de cu seara la inmuiat,acoperit de apa rece .Pana dimineata veti observa ca,isi dubleaza volumul. Asadar,a doua zi se va pune la fiert,tot in apa rece/Dupa ce da in clocot,se arunca apa si se va continua fierberea, in apa clocotita,ca sa nu se intareasca bobul.

Important !

Incercati daca se striveste usor, bobul intre degete.Daca da,e semn ca-i fiert, destul ! Se lasa la scurs in sita si se pune intr-un castron pentru pregatirea salatei!

Asadar,se pun ingredientele urmatoare intr-un castron,cum ar fi;
nautul fiert,pastrama de vita taiata cubulete,morcov ras,castravetii acri tocati si storsi bine de zeama,gogosarii murati,capere dupa ce le-am desarat,maslinele verzi picante maruntite.





Se amesteca cu sare si piper.Se incorporeaza maioneza,avand grija sa pastram si o parte si pentru ornat.




Se aranjeaza totul pe un platou,luand forma acestia,dupa care se niveleaza si se da forma cu cutitul.FACULTATIV!Se acopera cu un rand de morcovi rasi pentru a nu se deplasa maioneza de pe deasupra salatei.Apoi,se intinde un strat suficient de maioneza.


Urmatorul pas este ornarea!De aici fiecare poate sa-si lasa imaginatia sa zburde!
Eu am trasat cu poshul,grilaje tot cu maioneza, in care punem resturi de albusuri ramase de la maioneza, maruntite ...masline, patrunjel verde si gogosar rosu.
Pofta buna!!