Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 18 octombrie 2007

PRAJITURA CU BRANZA ''jenyk''







Ingrediente;
-4 oua,14-16 linguri fructoza[depinde cat vrei de dulce],18 linguri ulei,18 linguri lapte Monti[smantana diluata],12 linguri faina integrala,12 linguri tarate,2 linguri praf de copt.



Metoda de preparare;

Bate ouale si fructoza cu mixerul[telul], adauga uleiul ,pana se omogenizeaza bine.
Separat se amesteca fainurile cu praful de copt si se incorporeaza cu compozitia de mai sus,urmand si laptele,bineinteles.
Amestecul rezultat, trebuie sa curga ca un aluat de clatite[insa mai gros].





Se pune in tava hartie pergament [ ulei tapetat cu faina].
Se toarna un strat de blat[jumatate din compozitia de mai sus] si se da la cuptor[preincalzit].
Se coace prajitura la foc potrivit pt.20-25 min.




Se scoate si se pune umplutura de branza[facuta din;4 oua,un praf de sare,o mana de coacaze,putina fructoza[daca vrei mai dulcica]





Se rastoarna peste blatul copt anterior.




Se termina cu restul de aluat si se pune la copt +/-1h.





Scoasa din cuptor!Se lasa sa se raceasca in tava!




Apoi ,se portioneaza.


Sectiune!




Aceasta prajitura cu blat pufos si fraged,garantat ramane zile-n sir asa!


Cand vrei sa schimbi umplutura de branza, pe cea cu mere,nu-ti ramane decat sa le calesti cu fructoza[dupa preferinta],adaugi scortisoara,putina zeama si coaja de lamaie.

Un desert usor de pregatit!