Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 noiembrie 2007

PANDISHPAN CU MERE SI NUCI ''jenyk''



























INGREDIENTE;
- 4 oua,1 canutza ulei de masline,4-5 mere.1 lingura cacao,faina integrala,taratze[parti egale],1 praf de copt stins in putin otet,esenta de vanilie,lapte,nuci,1 canutza fructoza,putina sare.









METODA DE PREPARARE;



Se curata merele de coaja si se maruntesc.







La mixer,se bat bine; ouale cu fructoza si un praf de sare.







Se adauga uleiul si se continua mixarea.Apoi,esenta de vanilie si praful de copt, stins cu putin otet sau suc de lamaie.




Dupa ce s-a omogenizat,incorporam fainurile[proportie 1;1].Compozitia rezultata ,trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ,cava mai gros.



Se unge tava cu putin ulei, se pudreaza cu putina faina integrala si se rastoarna 3/4 din compozitie.



Se presara scortisoara peste mere si nuci[optional],apoi le asezam peste aluatul de mai sus!









In compozitia ramasa de la blat,se adauga o lingura de cacao si cateva linguri de lapte caldut,ca sa lege.






Daca ne iese prea subtire,imprastie o cantitate mica de faina integrala.





Se toarna crema de cacao peste umplutura,avand grija sa cuprinda toata suprafata lui,niveland cu lingura.



In final ,se decoreaza cu bucati intregi de nuci.














Se lasa in cuptor[preincalzit]intre 35-45 de minute,la foc mediu.Eventual puneti o coala de hartie pergament ca sa nu se arda pe deasupra.Se incearca cu scobitoarea ,daca nu lasa urme de aluat pe ea,e cazul sa scoateti pandispanul!



Acest pandispan,garantat, se pastreaza mult timp!
Foarte bun si extrem de pufos!

SECTIUNE.


O alta reteta de pandispan savuroasa[incercata de mine!] coapta in forma obisnuita de prajituri[tava],dar cu alte cantitati, e urmatoarea;

-2oua,3/4 cana de fructoza,3/4 cana de ulei,1 plic praf de copt stins in otet sau suc de lamaie,esenta de vanilie,faina[conforma] cat cuprinde!

Compozitia ,ca de clatite.Metoda de preparare,vezi ca cea de sus!

Timpul de coacere,fix 25 de minute!