Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 iulie 2007

PAINE ARTIZANALA CU TARATE '' MICO

Cantitati: 300g. faina integrala, 100g. tarate, 50g. faina de gluten, susan sau alte seminte pentru decor si gust, 360ml. apa calduta, un cubulet drojdie proaspata, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita rasa fructoza.
Mod de preparare: Se amesteca fainurile intr-un castron, se toarna apa calduta in care s-a dizolvat drojdia frecata in prealabil cu fructoza, se presara sarea si se amesteca cateva minute pana se aduna aluatul. Se lasa 14 ore (max. 30) acoperita la temperatura camerei sau in frigider in caz de canicula.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Dupa 14 ore:

Se scoate din castron si se face o bila care se tavaleste prin susan sau seminte de in sau ce va place, eventual se cresteaza cu o lama sau cutit bine ascutit.. Se mai lasa la crescut 2 ore:

Se pune intr-o cratita incinsa bine in prealabil in cuptor (cu tot cu capac):
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Se coace in cuptorul incins la maximum (la mine 280 grade) 30 min. cu capac si 15 min. fara capac:


Dupa 45 min.frumos rumenita!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Dupa ce se racoreste se taie felii si se poate tine in frigider sau congelator.

Sectiuni.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket






Niciun comentariu: