Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 octombrie 2007

PUI CU BAME ''jenyk''






Ingrediente;bame[congelate],ceapa,ulei de masline,pasta de tomate,otet,sare,piper,patrunjel.

De retinut!Mancarica de bame iese de minune atunci cand ele sunt mici si tinere,cu pastaia frageda; cele batrine au invelisul tare (fibros]cu seminte si lasa un lichid lipicios.Cind se fierb, coaja lor elimina un suc cleios, mucilaginos; cele tinere, mai putin.[Eu ,de regula folosesc bame congelate].
Pentru a inlatura acest lucru trebuiesc fierte astfel;

Se spala bamele,se oparesc in apa clocotita cu sare si putin otet.Se lasa o jumatate de ora si apoi,se limpezesc cu multa apa rece.




METODA DE PREPARARE;
Se asaza in tava[cratita]in ordinea aceasta;ceapa taiata marunt,pieptul de pui fiert,taiat in bucatele potrivite si bamele.Torni un pic de ulei de masline,porivesti de sare si piper.Toate acestea se acopera cu apa si apoi, tzusht la cuptor,la foc domol.






Cand bamele s-au fiert,se adauga pasta de tomate cu usturoi pisat[desfacuta cu putina apa],busuioc,patrunjelul..





Se mai pune la cuptor pana ce scade sosul.Daca a scazut prea mult,se completeaza cu apa fiarta.
Nu trebuie sa mestecati in mancarica pentru ca,sosul devine cleios.Daca chiar e nevoie,scutura tava[cratita].



Se serveste atat calda cat si rece.
O mancare super buna.
POFTA BUNA!