Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 februarie 2009

ARDEI UMPLUTI SI SARMLUTE DE POST(jenyk)




Am sa prezint 2 feluri de produse de post;ardei umplut si sarmalute de post.Umplutura e aceeasi, numai ``carcasa`` difera,dupa cum se vede!

Avem nevoie de: ardei gras(mie imi plac ardeii rosii, sunt mai aromati) sau kapia,Frunze de varza(sau de vitza),orez basmati , 2 conserve de ciuperci (ciuperci proaspete), putin patrunjel si , 2 conserve de rosii decojite in bulion, sau pasta de tomate,condimente


Preapararea;


Se inabuse ceapa tocata in ff.putin ulei si apa.Se adauga ciupecile taiate fin si orezul spalat.La final putin bulion ,sare,piper,cimbru,busuioc.
Lasati sa raceasca si umpleti ardeii sau infasurati sarmalele ,cu grija.

In caz c faceti cu varza murata;desfaceti-le de foi si spalai-le. Daca se constata ca varza este prea sarata, se lasa de cu seara ,la desarat. Foile spalate se portioneaza si se umplu pachetele cu compozitia de mai sus.

Intr-un vas se alterneaza cate un strat de sarmale(ardei) si unul de varza taiata marunt si se acopera cu apa. Se lasa la fiert la foc potrivit cu capac pana ce compozitia este bine fiarta. Se poate servi cu smantana.

Lipsa de carne o puteti substitui cu granule de soia sau in lipsa acesteia puteti pune mai multe ciupercute.

Se acopera preparatele cu apa,suc de rosii , in care s-au introdus cateva boabe de piper si 1-2 foi de dafin.Lasati sa fiarba cat mai incet in cuptor.

Sarmalele puse pe foc;


La final se adauga verdeata. Se servesc calzi sau reci...
VOILA!