Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 iulie 2007

MUSACA ``a la jenyk``




Ingrediente;


carne de vita tocata,ceapa verde,dovlecei,varza cruda,sare,piper,verdeturi[oregano,cimbru,marar,tarhon,foi de dafin]2 linguri ulei de masline,bulion sau rosii proaspte,oua,smantana,cascaval





MOD DE PREPARARE;


se taie ceapa si se caleste in ulei de masline,cu putina apa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Se adauga carnea tocata de vita .

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Dupa ce s-a inabusit,se opreste fierberea.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Se pregateste cratita unde se vor pune straturi alternative de varza,carne,dovlecei .


Se incepe cu un rand de varza tocata[frecata in prealabil cu putina sare si piper],cimbru si foi de dafin

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Urmeaza carnea tocata,dupa ce a fost inabusita cu ceapa.Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Un strat de dovlecei,cu putin tarhon

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Un rand de carne si repetir pana se termina ingredientele principale!

La mine s-a terminat cu cel de dovlecei.

Se acopera cu apa,se presara verdeturi,1-2 foi de dafin si se da la cuptor,pentru 50 min.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Se scoate cratita si se intinde un strat de bulion,desfacut in putina apa.Apoi,din nou la cuptor,pentru 5 min.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Separat se bat 3-4 oua cu cascaval si putina smantana,pentru gratinare.
Cu acest sos se acopera musacaua si se da la cuptor,pentru 15 minute.Cand este gata rumenita,se scoate din cuptor si se portioneaza .

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Se serveste calda cu o lingurita de smantana degresata sau cu putin cascaval ras ,pus deasupra.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Pofta buna!