Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 iulie 2007

PAINE INTEGRALA DUPA METODA ARTIZANALA Jenyk




Reteta e f simpla, nu cere timp de lucru, doar rabdare pt ca dospitul dureaza intre 14 pina la 30 de ore.
450 gr faina integrala, 1 lingura de drojdie uscata[sau un cub de drojdie proaspata] 1/2 lingurita de sare, 360 ml de apa. Faina, sarea si drojdia se amesteca, se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna, se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi. Ceea ce place la lume e faptul ca poti jongla cu orele, o framinti de seara( framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore. se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de paine( chiar ca n-are importanta, doar ca sa-i scoti putin aerul din ea) si o lasi la dospit alte 2 ore.
Incalzesti din timp cuptorul si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea.
De recomandat,o cratita cu capac!Eu,am pus intr-o forma de cozonac din teflon, fara capac.Nu e nici o problema.
Nu se lipeste in orice fel de tava folosesti, nu trebuie unsa.Poti pune putina apa in tava.
Se coace pt 30 min acoperita(pt o crusta mai buna) si 15 min descoperita sau in total 45 min.