Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 9 noiembrie 2007

ARDEI UMPLUTI ''jenyk''






INGREDIENTE;

-ardei gras,carne tocata de vita,1 cutie de ciuperci maruntite ,ceapa,1 cutie de rosii decojite CIRIO,ulei de masline,oua[optional],sare,piper,marar,ierburi aromatice;coriandru,cimbru,busuioc,praf de ghimbir,ienihabar,boia dulce.


METODA DE PREPARARE;

Li se taie capacelele ardeiilor dinspre coada,se curata de seminte,se spala si se lasa la scurs.




Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei de masline cu putina apa.




Se adauga ciupercile din cutie,scurse,spalate si maruntite.Se acopera cu apa si se lasa la fiert.






Urmeaza carnea tocata si se continua fierberea!





La sfarsit,se adauga rosiile pasate din cutie.





Se pune capac si se lasa sa scada zeama, la foc mic.





Se mesteca din cand in cand!




Se lasa la racit si spargem 1-2 oua ca sa se lege compozitia.Se adauga verdeata tocata marunt si cate putin din ierburile aromatice.
Se potriveste de sare si piper.





Umplem ardeii cu preparatul din carne.






Pentru ca nu le-am pus capacelele,mai usor mi-a fost sa le ''astup gura'',trecandu-le capetele prin tarate, ca sa nu iasa compozitia.
Dupa aceea,depozitam ardeii in cratita si-i acoperim cu apa.





Se pune un praf de sare, piper,1-2 foi de dafin.Se pune capacul si se lasa sa fiarba pe aragaz sau in cuptor pt.20-30 min.




PREZENTARE;

Cu smanatana,bineinteles!