Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 22 octombrie 2008

SARATELE CU GHIMBIR SI CHIMEN `` a la jenyk``




Gingerul(Ghimbirul),este o planta erbacee
puternic aromata,cu gust astringent ,picant si răcoritor ca şi cel al citricelor.
Dupa ce se curata de coaja, se rade pe razatarea mica.Se foloseste doar jumatate din cel expus in poza ,de mai jos.













INGREDIENTE
;
2 cutii de crema proaspata de vaci 0.2 %Mg.,1 pahar cu iaurt de 0.1 grasime(500g.),ginger(ghimbir)ras,1 pliculet de chimen,1 lingurita de sare(dupa gust!),2-3 linguri de ulei de masline,1 cana jumatate de faina integrala si 1 cana jum.de tarate ,1 lingura de gluten,1 pliculet de drojdie uscata.Poti inlocui daca nu ai,cu 1 cubulet de drojdie proaspata sau 1 plic de praf de copt).









PREPARAREA
;

Se deşarta crema si iaurtul intr-un lighean.





Se adauga,sare dupa gust,chimenul,uleiul de masline,





si ghimbirul ras,proaspat





Separat,intr-o copaitza ,am amestecat ingredientele uscate;faina integrala,taratele,pliculetul de drojdie uscata,o lingura de gluten..










Impreuni fainurile si le rastorni peste celelalte ingrediente,amestecand cu lingura..






Apoi, framanti aluatul, usor cu mana.Daca vi se pare ca nu s-a legat bine, presari faina integrala, pana ce obtii o coca potrivit de moale.







O lasi sa seodihneasca jumatate de ora in farfurie,timp in care preincalzesti cuptorul.




Formezi guguloaie cu mana umezita si le asezi in tava teflonata sau captusita cu foaie de silicon





Se traseaza linii cu furculitza, pe toata suprafata lor






Inainte de a le coace,se manjesc cu ouale batute(cu pensula)






se introduc in cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min.










Rumenite,pe ambele parti!





Le poti modela dupa cum doreste fiecare...