Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 octombrie 2007

MAIONEZA ''a la jenyk''







Intai de toate,va spun din start ca toate ingredientele pentru prepararea maionezei trebuie sa fie la temperatura camerei;ouale,mustarul si untdelemnul,pentru a nu se ``taia``!!
Atentie!Se mesteca intr- singura directie!!
Deci,se pun in bol urmatoarele;2 galbenusuri fierte tari,pasate si un galbenus crud,cu putina zeama de lamaie,plus o lingurita de mustar.Punand acestea de la inceput,pana sa incorporati uleiul,sa fiti sguri ca nu o sa aveti proasta surpriza de a vi se ``taia``!Cu lingura de lemn(mixer)punem putin cate putin ulei,apoi din ce in ce mai mult,pana ce se ajunge la compozitia dorita.De cate ori capata o consistenta mai vartoasa,adaugati pe parcurs zeama de lamaie,si mustar.La final putina sare.
#Eu ,de multe ori fac cu mixerul si mai mult de 5 minute, nu imi ia, sa inglobez 1l.de ulei,la ditamai salata!#
Daca doriti ca maioneza sa fie de consistenta mai fluida, se poate stropi cu sifon.
Se pastreaza pentru mai mult timp la frigider,in borcane inchise ermetic.
Cine doreste sa inlocuiasca maioneza,fiind mai grasa,poate face un sos din iaurt si mustar si condimente,verdeata.