Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 octombrie 2007

SFATURI LEGATE DE DULCETURI;

Dulceata nu trebuie legata prea tare.

Dulceata se fierbe la foc iute, se spumeaza tot timpul si nu se amesteca, pentru a nu sfarama fructele.

Intotdeauna la dulceturi se pune putina sare de lamaie. Ea va pastra orice fel de fructe intregi. De exemplu, zmeura sau capsunile: se curata, se spala fructele, se pun in straturi in vasul in care vor fierbe, alternand cu FRUCTOZA si un praf de sare de lamaie, se dau la camara si se fierb a doua zi.

Foarte reusite si naturale sunt compoturile de cirese sau visine pregatite astfel: se pun in sticle largi la gura fructe, 2/3 din volumul sticlei, separat se face sirop (apa cu fructoza), acesta se toarna peste fructe pana la gura sticlei, se leaga cu celofan si se fierb la baie de abur 30-40 de minute, pana crapa fructele. Se racesc in apa in care au fiert si se pun la beci sau camara.

Fructele pretentioase: prune vinete, nuci verzi, capsuni se tin una-doua ore in zeama curata de var, pentru a nu se sfarama la fierbere.

Nu aruncati cojile de citrice, taiate marunt si fierte in sirop, va rezulta o dulceata parfumata si delicioasa.

Lingurita cu care se ia dulceata din borcan trebuie sa fie uscata, altfel, dupa 1-2 saptamani, continutul borcanului se va zaharisi.