Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 octombrie 2007

SALATA DE NAUT CU CAPERE ''jenyk''







Metoda de preparare;
Nautul se lasa de seara la inmuiat,in apa rece,pana dimineata.Acesta se comporta ca si fasolea uscata la fiert,dar cu toate astea,inlocuieste cartoful in toate retetele!

Dupa ce a clocotit[ cam 1h.],se arunca prima apa si tot in apa clocotita, se continua fierberea[inca 1h.aprox.].
Atentie!Bobul sa se pastreze intreg!Se scurge de apa,se lasa sa se raceasca,apoi,se pune intr-un castron mare





Se adauga; ceapa taiata solzisori ,pe care o framanti inainte ,cu putina sare si oregano,3-5 oua fierte tari[depinde],capere[inlocuiesc castraveciorii acri]care au stat cateva minute la desarat.

Gogosarii proaspeti[acri],sare,piper alb,zeama de lamaie,ulei de masline,marar,patrunjel[optional].




Se poate decora ca si o salata de boeuf,cu maioneza si ...restu'.
Se lasa la rece pentru a se contopi aromele.




Delicios!
Pofta buna!